top of page

La ciutat invisible:
Vuit relats ucrònics barcelonins

De la mano de Sfabula Editorial, una antología sobre arquitecturas imaginadas,
especulaciones y fantasías dep
asados y futuros im/posibles de la Barcelona del siglo XIX y XX.

Portada Antología "La Ciutat Invisible"

Y en ella, mi relato: El saló dels prodigis, dedicado a uno de los visionarios más grandes de nuestro tiempo, Antoni Gaudí.

"El misteri pel qual aquella petita part de Barcelona es va esfondrar per sempre el 1885 podria haver mort amb l’avi. Ell, que havia viscut l’esplendor breu i la posterior caiguda d’aquella meravella vora el mar, semblava embolcallar-se d’un vel de secretisme cada cop que n’hi parlava..."

Melian Du Lac. El saló dels prodigis

"Fa dies que es parla de dracs, d’àngels i de cavallers, de simbòliques tortugues..."

"Sempre he cregut que els genis, com els bojos, destil·len una estranya llum als ulls"

Torre Embarcador Antoni Gaudí

 

 

 

 

"Dins de la ciutat real existeixen sempre unes ciutats imaginades, somiades i possibles. Entre finals del segle XIX i mitjans del XX, es van realitzar desenes de projectes arquitectònics i urbanístics i es van dissenyar nombroses il·lustracions on s’imaginava una Barcelona molt diferent de la que tenim avui en dia. Eren diferents escenaris que, per diversos motius, no es dugueren mai a terme. A l’antologia que presentem hem recuperat alguns dels projectes que mai es van realitzar i hem demanat a vuit autors escriure un relat de ficció per a cada projecte, dibuixant-se d’aquesta manera una Barcelona alternativa i ucrònica" .

 

Sfabula Editorial

Book no.1
bottom of page